Recensie van Heauque Bourre
In het zuidoosten van ons land ligt het plaatsje Schimmert. Het is een klein ambachtsdorp, waar de inwoners elke dag hard aan het werk zijn om je de heerlijkste, en meest unieke gerechten van de streek te kunnen bieden. Er staat in het centrum van het plaatsje een restaurant, genaamd ''t Kirkeveldsje'. Als je binnen komt kun je meteen al de warme sfeer van een authentiek Limburgs restaurant voelen, zoals het hoort te zijn.Bij de aankomst werd ik openlijk ontvangen door de eigenaar. Er waren niet veel mensen aan het dineren, maar dat lag niet aan de kwaliteit van het eten. Het kwam waarschijnlijk door de afgelegen locatie, tussen de heiden.
Ik ging zitten en na een paar seconden stond er een ober naast me om me het menu te overhandigen.
Ik kon het rustig doorlezen en ik hoefde niet lang na te denken, dus ik koos voor de carpaccio, alhoewel de quiche er ook lekker uitzag op de foto. Het menu was overzichtelijk en de nodige informatie over het eten was er duidelijk ingezet.
De ober nam de menukaart weer terug, nadat ik had mijn keuze had verteld.
Een halfuur kijken naar buiten, het prachtige landschap, verliep snel.
Ik werd geserveerd met een verrukkelijk lijkende carpaccio. Spijtig was dat de kok was vergeten er geen pijnboompitten overheen te strooien. Ik ben er namelijk zeer allergisch voor. Ik vertelde het aan de ober en hij nam het bord mee terug. Binnen een minuut was het bord er weer en ik kon beginnen aan het voorgerecht. Het vlees had een sterke structuur en was goed te kauwen. De rucolablaadjes waren niet heel smaakvol, maar voor de rest smaakte het prima.
Ik kon na het voorafje meteen kiezen uit een groter menu, vol met lekkernijen. De mozzarella met cordon bleu vond ik zelf geen goede combinatie, maar ik was wel benieuwd naar de gelardeerde tournedos. Het duurde iets langer, maar dat is gebruikelijk bij suddervlees.
Toen het gerecht uit de keuken kwam was mijn enthousiasme sterk verminderd, ik had een lap vlees verwacht. Dat zou bij de tijd passen die het heeft geduurd om het stuk te braden. Het was maar een nietig lapje zeen uit de rechterheup van een big die 2 dagen in de week heeft kunnen grazen, daar smaakte het in ieder geval wel naar. De Spaanse wijn die ik erbij had smaakte als druiven smeltend op mijn tong.
De ober vroeg of het gesmaakt had en ik mompelde maar wat, hij gaf me de menukaart van het dessert. Ik twijfelde tussen een tiramisu en een bord profiterole. Uiteindelijk koos ik voor profiterole, omdat ik het gevoel had dat mijn maag nog niet tevreden gesteld was.
Na 10 minuten werd het voor me gezet, en op het eerste gezicht oogde het er appetijtelijk.
Mijn zicht bleek me niet teleur te stellen, het nagerecht voelde voor me als het hoofdgerecht. De chocoladesaus was perfect dik, de hoeveelheid was prima, en de smaak deed me goed. Ik bedankte de ober en deed mijn jas aan.
Afgezien van het feit dat het hoofdgerecht een deel van het voorgerecht was, heb ik mijn buikje toch gevuld. Ik vond dit restaurant er prachtig uitzien, de bediening was top, en uiteindelijk geef ik
''t Kirkeveldsje' een 3,5 van de 5.
Beste Hauke,
BeantwoordenVerwijderenJe hebt een erg mooie recensie geschreven. Je hebt bijvoorbeeld erg mooi de omgeving en de gerechten beschreven, daarnaast vind ik het vooral erg goed dat je kritisch bent geweest. Daarbij heb je ook een kritische maar geestige vergelijking gemaakt. Dat was deze zin “Het was maar een nietig lapje zeen uit de rechterheup van een big die 2 dagen in de week heeft kunnen grazen, daar smaakte het in ieder geval wel naar.” Ik heb erg kunnen lachen om deze komische uitspraak.
Ik heb hard moeten zoeken om fouten te kunnen vinden in deze recensie. Ik heb uiteindelijk toch een paar fouten kunnen vinden. In de eerste alinea staat een zin met dit stukje “Als je binnen komt kun je meteen al…”. In deze zin ben je een komma vergeten. In de tweede alinea kwam ik in een zin dit stukje tegen “Ik hoefde niet lang na te denken, dus ik koos voor de carpaccio,”. In deze zin gebruik je het woord ‘dus’ hierdoor lijkt het alsof je de carpaccio koos omdat je niet lang na hoefde te denken. Ik zou hiervoor in de plaats het woord ‘namelijk’ gebruiken. De laatste fout die ik heb kunnen vinden bevindt zich in de derde alinea. Namelijk in de zin “Spijtig was dat de kok was vergeten er geen pijnboompitten overheen te strooien.” Hier zeg je dat de ober was vergeten er GEEN pijnboompitten overheen te strooien. Als je het zo zegt dan liggen er dus wel pijnboompitten. Ik verwacht toch eigenlijk dat je bedoelde dat er geen pijnboompitten waren.
Ik moet zeggen dat je een erg goede recensie hebt geschreven en ik hoop dat je iets hebt aan deze reactie.
Met vriendelijke groet,
Jacco Broere 3B